RHMZ upozorio: Upaljen meteo alarm – očekuje se "opasno" vreme

Zbog velike količine padavina, koja je najavljena za danas i sutra, u jugozapadnoj Srbiji danas je na snazi narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

Izvor: B92

Subota, 11.12.2021.

08:12

RHMZ upozorio: Upaljen meteo alarm – očekuje se
EPA-EFE/ MAXIM SHIPENKOV

U zapadnoj i jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji na snazi je žuti meteo-alarm, što znači da vreme može biti opasno.

Za sutra je za istočnu i jugoistočnu Srbiju na snazi crveni meteo-alarm, što znači da će vreme biti vrlo opasno.

U narandžastom će sutra biti Beograd, zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje, jugozapad Srbije i Kosovo i Metohija.

RHMZ je upzorio da se danas u planinskim predelima na jugu i zapadu Srbije očekuje povećanje visine snežnog pokrivača, lokalno za više od 15 centimetara za 24 sata.

Sutra će u nižim predelima pasti 5 do 25 centimetera snega, a na planinama i više.

U brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije može pasti i do 50 centimetara novog snega. Duvaće jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine uz stvaranje snežnih nanosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: