RHMZ objavio – crveni meteo-alarm

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je upozorenje zbog aktuelnih vremenskih prilika na teritoriji naše zemlje.

Izvor: B92

Petak, 10.12.2021.

13:17

RHMZ objavio – crveni meteo-alarm
Ilustracija: Depositphotos/ yellow2j

Kako se navodi na sajtu, upozorenje se tiče snega i snežnih nanosa za 11. i 12. decembar, odnosno u subotu i nedelju.

"U subotu (11.12.) u planinskim predelima na jugu i zapadu Srbije povećanje visine snežnog pokrivača, lokalno za preko 15 cm za 24 h. U nedelju (12.12.) u većem delu Srbije sneg. U nižim predelima stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 25 cm, a na planinama i više, samo će se na severozapadu zemlje zadržati suvo. Naročito obilne padavine se očekuju u brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije, gde može pasti i do 50 cm novog snega. Duvaće jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine uz stvaranje snežnih nanosa", navodi se u objavi.

"Na području Beograda, u nedelju (12.12.) vetrovito sa snegom -–u nižim delovima grada od 5 do 15 cm snega, u brdskim oko 20 cm, a na Avali i Kosmaju i do 30 cm novog snega", dodaje se.
Printskrin: RHMZ
U nedelju je RHMZ upalio crveni meteo-alarm za područje istočne i jugoistočne Srbije.
Za subotu je takođe upaljen meteo-alarm, ali je manji stepen upozorenja. Najgore će sutra, prema upozorenju, biti u jugozapadnoj Srbiji, gde je na snazi narandžasti meteo-alarm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: