Vučić: "Još ne znam ko će biti naši kandidati za funkcije, kod nas je demokratsko odlučivanje" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Nišavskom okrugu od danas do nedelje.

Izvor: B92

Petak, 10.12.2021.

17:15

Vučić:
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ bg

U Oficirskom domu u Nišu Vučić je imao sastanak sa predsednicima svih opština Nišavskog okruga. On se nakon tog sastanka obratio javnosti.

Na početku obraćanja predsednik Srbije je govorio o ekonomskim pitanjima, ulaganjima u Nišavski okrug i planovima za budućnost u domenu ekonomije.

"U Nišu su se u prethodnih nekoliko godina dogodile velike promene, stopa rasta prosečnih plata je veća od 50 odsto", rekao je Vučić.

"Poslednjih godina Nišavski okrug je doživeo velike promene. U svakoj od opština i u gradu Nišu stopa rasta prosečnih plata je veća od 50 posto. Najviša stopa rasta je u opštini Merošina. Danas je prosečna plata u Nišu 526 evra. Mi time nismo zadovoljni iako smatramo da je to veliki pomak. Otvorili smo 7 fabrika i imamo još 4 veoma važne investicije. Verujem da će to dodatno da ojača krvnu sliku grada Niša", istakao je Vučić.

Važni razgovori sa pripadnicima Vojske Srbije

"Sutra ću imati važne razgovore sa pripadnicima vojske i odbrane, razgovaraćemo o važnim sadržajima za sam grad, ali i o odbrani Srbije u budućnosti", rekao je.

Komentarisao je poster na hotelu "Ambasador".

"Nisam video, nisam ni prošao pored hotela, zahvalan sam svima koji su nešto lepo napisali. Ali mislim da to nije tako važno. Video sam histeriju koju su neki mediji napravili, ne znam čemu to. Ja nemam potrebu za posterima ni za plakatima, ni za bilo čim. Ne mislim da je čovek udario nešto protivzakonito. Čovek je nešto priredio šefu države. Ako budem imao vremena, svratiću na piće", rekao je.

"Slika puteva, to mene raduje, a ne moja slika. Ako je neko hteo da pokaže poštovanje zbog svih puteva, Kliničkog centra, bolnica – hvala mu na tome", rekao je.

"Čuo sam narod i uradio kako narod kaže"

"Važna je jedna stvar, važna je razlika kome je šta bitno. Ja želim da govorim o onome što je urađeno i o onome što planiramo da radimo. Neko se ponosi prugama, putevima, bolnicama, a neko se ponosi batinašima. Ja mislim da je to više nego dobra slika i da ljudi mogu da zaključe ko je ko", rekao je.

"Ja sam bio u Donjim Nedeljicama jer sam želeo da čujem te ljude. Hteo sam da izađem ljudima u susret, Hvala i Jovani Perković što je potvrdila moje reči. Meni je važno da sam čuo narod i uradio ono što narod kaže", kazao je Vučić.

"Još ne znam ko će biti naši kandidati za funkcije, kod nas je demokratsko odlučivanje", kazao je. Podsetimo, predsednik Vučić je danas ranije prvo posetio Ražanj.
TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ bg

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: