Ruski hakeri napali australijsku elektromrežu

Jedna od najpoznatijih sajberbandi sa ruskog govornog područja, preuzela je odgovornost za napad na australijsku elektromrežu koja opslužuje milione ljudi.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 09.12.2021.

08:58

Ruski hakeri napali australijsku elektromrežu
lustracija: Depositphotos/ooGleb

Napad se dogodio tokom vikenda, a australijski mediji su u ponedeljak tvrdili da su kineski vladini hakeri bili iza napada na elektromrežu, koja je u vlasništvu države Kvinslend, na severoistoku Australije.

Ti izveštaji, koji su došli usled velikih tenzija izmedju Australije i Kine, naterali su upravu elektrodistribucije da izda saopštenje u utorak. Direktor CS Enerdži Endrju Bils je naveo u tom trenutku da "trenutno ništa ne ukazuje da iza sajber incidenata stoje države".

Analitičar za pretnje u bezbednosnoj kompaniji Emsisoft Bret Kalou izjavio je da se veruje da grupa Konti, koja je spominjala CS Enerži, zapravo ruska sajber organizacija, a ne kineska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: