"Republika Srpska će verovatno nestati"

Predstavnici najuticajnije bošnjačke SDA sa tribine o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji poručili da je BiH na raskrsnici.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.12.2021.

14:15

Shutterstock/marketa1982

Navode i da postoje dva radikalna ishoda: nestanak BiH ili nestanak Republike Srpske.

To je na tribini rekao potpredsednik SDA Safet Softić i dodao da, ukoliko srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, kako je kazao, nastavi sa ovakvom politikom, nestanak Republike Srpske je vrlo verovatniji.

"Planski i smišljeno se planira nervoza i depresija, kako bi narod bio potpuno obezglavljen i pronalazio spas u odlasku. Mi smo se vezali za SDA i ona je najveća i najorganizovanija politička stranka u BiH. Moramo biti njeni ponosni članovi, jer niko ne zna da mrzi kao oni koji su se dobro najeli u SDA", rekao je Softić.

"Znajte da je Dodiku teže nego nama, jer sve što on priziva povratkom tzv. izvornom Dejtonu, mi smo preneli na državu Bosnu i Hercegovinu", kazao je Softić, a preneo je sarajevski portal Kliks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: