Putin Merkelovoj poslao dirljiv telegram: "Stalno smo bili u kontaktu i pokušavali da nađemo izlaze"

Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je telegram bivšoj nemačkoj kancelarki Angeli Merkel.

Izvor: B92

Sreda, 08.12.2021.

13:42

Putin Merkelovoj poslao dirljiv telegram:
EPA/EFE/ SPUTNIK / KREMLIN / POOL

Putin je u telegramu izrazio uverenje da će njeno iskustvo ponovo biti potrebno i da će nastaviti prijateljsku komunikaciju, prenela je danas pres-služba Kremlja.

U saopštenju se navodi da je ruski lider Merkelovoj izrazio iskrenu zahvalnost na plodonosnoj saradnji i spremnosti na dijalog uz uzajamno poštovanje, prenosi RIA novosti.

"Stalno smo bili u kontaktu i pokušavali da nađemo izlaze i iz najtežih situacija. Tokom godina na čelu nemačke vlade, s pravom ste stekli visok prestiž u Evropi i širom sveta. Siguran sam da će vaše bogato iskustvo kao državnika i političara biti uvek traženo. I, naravno, nastavićemo našu prijateljsku komunikaciju“, naveo je Putin.

Vladavina Angele Merkel trajala je 16 godina, a nju je zamenio Olaf Šolc, koji je danas u Bundestagu izabran za nemačkog kancelara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: