Arturov zakon: Nema pomilovanja za ubice dece

Tragična smrt šestogodišnjaka kojeg je par izgladnjivao, tukao i zanemarivao podstakla je britansku vladu da donese strože kazne.

Izvor: 24sata.hr

Sreda, 08.12.2021.

09:38

Arturov zakon: Nema pomilovanja za ubice dece
Ilustracija: suwannar1981/Deposit photos

Nakon što su otac i maćeha ubili šestogodišnjaka Artura u Engleskoj, britanski premijer Boris Džonson najavio je strože kazne za ubice dece. Rekao je da svako ko je proglašen krivim za ubistvo deteta s predumišljajem treba dobiti kaznu doživotnog zatvora, piše Metro. Ubice dece, smatra Džonson, moraju ostati u zatvoru i tamo umreti.

"Svako ko planira i izvrši ubistvo deteta ne sme nikada biti pušten iz zatvora", rekao je britanski premijer.

Ubice Ema Tustin (32) i Tomas Hjuz (29) dobili su, po mnogima, preblage kazne. Tustin doživotnu kaznu zatvora s minimalnom kaznom od 29 godina za ubistvo, dok je Hjuz osuđen na 21 godinu za ubistvo iz nehata.

Tijekom njihovog suđenja sud je čuo kako su dječaka zlostavljali izgladnjivali i trovali prije nego što je umro od ozljede mozga.

Dečaka su izgladnjivali, tukli i zanemarivali

Tokom suđenja bračnom paru pokazalo se da je Artur često bio prisiljen da provodi 14 sati dnevno u hodniku njihove kuće u Solihulu, u West Midlandsu. U jednom trenutku, Hjuz je poderao fudbalsku majicu svog sina Birmingham Cityja i naterao Arthura da obuče debeli kombinezon tokom toplotnog talasa. U to vreme, dok je Artur bio izolovan u hodniku u kombinezonu, Tustin i Hjuz uživali su u svojoj novoj hidromasažnoj kadi, objavio je The Sun.

The Sun je objavilo fotografiju snimljenu šest nedelja pre Arturovog ubistva na kojoj se Hjuz i Tustin smeju u kadi. Maćeha je osuđena za ubistvo i osuđena na 29 godina zatvora, dok je Hjuz proglašen krivim za ubistvo iz nehata i osuđen na 21-godišnju kaznu na krunskom sudu u Coventryju u petak. Mnogi su se od tada zalagali za strože kazne s komentatorima koji su pozvali Tustina da 'nikad više ne udiše svjež vazduh'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: