Udovičić: "U kontinuitetu povećavamo budžetska sredstva za podršku omladinskom sektoru"

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić učestvovao je na regionalnom ministarskom sastanku posvećenom mladima i obrazovanju koji se održava u Tirani.

Izvor: B92

Sreda, 08.12.2021.

14:06

Udovičić:
Foto: MOS

Ministri su tokom diskusije razmatrali načine na koje zemlje Zapadnog Balkana podržavaju mlade, koje su planirane akcije za narednu godinu i koliko postojeći mehanizmi doprinose povezivanju mladih iz regiona.

"Sistemski rad na stvaranju atmosfere koja podsticajno deluje na aktivno uključivanje mladih u sve aspekte odlučivanja o pitanjima od strateškog značaja za razvoj društva jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije. Kroz kontinuirano finansiranje projekata u Srbiji omogućeno je da se više od 100.000 mladih direktno uključi u razne programe koji za cilj imaju bolji položaj mladih i stvaranje više mogućnosti za njihovo usavršavanje. U kontinuitetu povećavamo budžetska sredstva za podršku omladinskom sektoru, i to kako kroz povećanja budžetskog finansiranja programa omladinskog sektora, tako i kroz povećanje kako broja, tako i iznosa individualnih stipendija koje Fond za mlade talente Republke Srbije dodeljuje najboljim srednjoškolcima i studentima", naveo je Udovičić.

"Od 1. januara preuzimamo i predsedavanje Upravnim odborom Regionalne kancelarije za saradnju mladih i sa mladima pripremamo ambiciozan plan za povećanje aktivnosti kancelarije i dodatno jačanje prijateljskih veza mladih u regionu. Srbija pridaje poseban značaj razvoju regionalne saradnje, kao osnove održavanja i jačanja regionalne stabilnosti i promovisanja sveukupne dobrosusedske saradnje. Svesni smo da samo uz aktivno učešće mladih možemo kreirati omladinske politike i perspektivnu budućnost regiona, i za ostvarenje tog cilja se zalažemo punim kapacitetima”, istakao je ministar u obraćanju.
Foto: MOS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: