Direktor RHMZ-a otkrio kada nam stiže pravi sneg

Iz pojedinih krajeva ovih dana stizale su bajkovite zimske fotografije, a najviše snega, skoro pola metra, ima na Kopaoniku.

Izvor: B92

Sreda, 08.12.2021.

10:03

Direktor RHMZ-a otkrio kada nam stiže pravi sneg
Foto: RINA

U većem delu zemlje sneg se ipak nije zadržao.

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda prof. dr Jugoslav Nikolić kaže da su jučerašnje padavine uslovljene prilivom hladnog vazduha koji je strujao iznad Srbije, koji se premešta na jug i istok Balkana.

Prema informacijama RHMZ, u utorak u 14 časova visina snežnog pokrivača na Kopaoniku bila je 48 centimetara, na Zlatiboru i Tari 25, na Staroj planini 23 i na Divčibarama oko 20 centimetara.

Što se pravog snega tiče, Beograđani tome mogu da se nadaju tek od nedelje posle podne, kada se očekuje sneg i stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 15 centimetara.

Nikolić najavljuje za danas razvedravanje u većem delu Srbije.

"U četvrtak u čitavoj zemlji očekuje se naoblačenje sa kišom, u planinama sa snegom. U petak i subotu oblačno, ponegde sa kišom, u planinama sa snegom, u noćnim satima kratkotrajni sneg moguć ponegde i u nižim predelima brdsko-planinskog dela Srbije. U nedelju zahlađenje, kiša i sneg, posle podne i noću sneg u svim predelima uz stvaranje, a u planinama povećanje, snežnog pokrivača. Početkom naredne sedmice hladno sa snegom, povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 20 centimetara", naveo je on za Kurir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: