Džonson uvodi "Plan B"; SZO poručuje: Preispitati mere

"Postojeće vakcine protiv koronavirusa trebalo bi da štite i ljude koji se zaraze omikron sojem od težih oblika bolesti", rekao je zvaničnik SZO Majk Rajan.

Izvor: B92

Sreda, 08.12.2021.

09:05

Džonson uvodi
EPA/EFE/ROBIN UTRECHT

Prva laboratorijska analiza u Južnoj Africi pokazala je da vakcina kompanije Fajzera nije efikasna protiv omikron soja, međutim Rajan navodi da nema pokazatelja da vakcine slabije štite od novog soja nego od bilo kog drugog.

"Imamo vrlo delotvorne vakcine za koje je dokazano da su efikasne protiv svih sojeva do sada, kada se radi o težem obliku i hospitalizaciji, pa nema razloga da neće biti tako i sa omikronom", rekao je Rajan, prenosi BBC.

U Srbiji je prema najnovijim podacima preminuo 41 paciejnet od posledica infekcijom koronavirusom, dok je registrovano još 1.675 novoobolelih.

Sve u vezi koronavirusom u Srbiji i svetu pratite iz minuta u minut u blogu B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: