Milanović o ubistvu srpske porodice: "Dobili odštetu, šta još treba?"

Zagreb -- Hrvatski predsednik Zoran Milanović je komentarisao komemoraciju povodom ubistva srpske porodice Zec u Zagrebu pre 30 godina.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Milanović je tom prilikom rekao da je ostatak porodice pozvan u vladu, dobili su odštetu i upitao šta još treba.

Na pitanje treba li neko iz državnog vrha da dođe na komemoraciju, Milanović je odgovorio pitanjem "Treba li neko da dođe u Hrvatsku Dubicu, gde se bez pompe obeležavaju stradanja sedamdeset ljudi koji su smaknuti?", preneli su hrvatski mediji.

Rekao je da nema ništa protiv toga da jedna ulica u Zagrebu dobije naziv po Aleksandri Zec.

Ubistvo porodice Zec, oca, majke i 12-godišnje ćerke jedno je od najsramnijih poglavlja novije hrvatske istorije, a počinitelji su bili pripadnici specijalnih policijskih jedinica, koji su oslobođeni zbog proceduralne greške.

Bratu i sestri Aleksandre Zec, koji su preživeli sakriveni u kući, 30. aprila 2004. isplaćena je jednokratna novčana podrška.

U noći 7. decembra 1991, na zagrebačkoj Trešnjevci, tačnije u Poljaničkoj ulici na kućnom broju 22, pripadnici Merčepove jedinice upali su u dom zagrebačke porodice Zec. Otac je ubijen u kući, a Aleksandra i majka su odvedene na Adolfovac na Sljemenu, gde su takođe likvidirane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 174 idi na stranu