Uhapšeno pet osoba zbog zločina nad Srbima

Pripadnici SIPA uhapsili su danas na području Sarajeva pet osoba koje se terete za ratne zločine nad ratnim zarobljenicima i srpskim civilnim stanovništvom.

Izvor: B92

Utorak, 07.12.2021.

11:01

Uhapšeno pet osoba zbog zločina nad Srbima
Ilustracija: Depositphotos/stevanovicigor

Kako je saopšteno u Tužilaštvu BiH, oni se terete za zločine nad nad žrtvama, civilima srpske nacionalnosti sa područja Hrasnice, Butmira i Sokolović Kolonije, koji su bili nezakonito zatvoreni u logoru u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" i zatvoru u nedovršenoj zgradi u blizini nebodera u Hrasnici.

Optuženi se terete za ubistva najmanje osam zarobljenih civila, a među osumnjičenima su i direktni počinioci ubistava, navodi se u saopštenju.

Prema prikupljenim dokazima Tužilaštva BiH, uhapšeni su bili pripadnici 4. motorizovane brigade Armije BiH i odgovorni su za zločine počinjene nad više od stotinu žrtava.

Osumnjičeni su za nezakonito zatvaranje, mučenje, zlostavljanje, teranje zarobljenika na prisilan rad, kao i nanošenje telesnih i duševnih ozleda, koje su na oštećene žrtve ostavile trajne i teške posledice.

U ovom predmetu, kako je saopšteno, ostvarena je značajna saradnja sa policijskim agencijama i institucijama za provođenje zakona u BiH, kao i sa pravosudnim institucijama Srbije, s obzirom da se jedan broj žrtava nalazi izvan BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: