Niški sud traži da se Bjelogrliću sudi u Beogradu

Sudija Osnovnog suda u Nišu predložio je da se predmet protiv glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića delegira Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.12.2021.

18:25

Niški sud traži da se Bjelogrliću sudi u Beogradu
Printskrin: TV B92

Predlog je obrazložen jer je sud u Beogradu mesno nadležan iz razloga celishodnosti.

Odluku o ovom predlogu treba da donese Vrhovni kasacioni sud, rekao je za Tanjug portparol suda Vladimir Rakonjac. Predlog je postupajući sudija stavio jer su i okrivljeni i oštećeni, kao i svedoci u ovom postupku svi iz Beograda pa je celishodnije da se suđenje odvija pred beogradskim sudom, dodao je portparol.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića, jer je krajem avgusta u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje.

Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: