Srbija otvara klaster 4

Sve zemlje članice EU danas su dale saglasnost da Srbija 14. decembra na Međuvladinoj konferenciji sa EU otvori klaster 4.

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.12.2021.

11:52

Srbija otvara klaster 4
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

To poglavlje odnosi se na Zelenu agendu i održivu povezanost.

Saglasnost da Srbija sledeće nedelje otvori sva četiri poglavlja u okviru klastera 4 postinuta je u okviru Radne grupe Saveta EU za proširenje (COELA), a biće zvanično potvrđena na sastanku ambasadora EU. U okviru klastera 4, Srbija će otvoriti pregovore o transportnoj politici, energetici, transevropskim mrežama, kao i poglavlje o životnoj sredini i klimatskim promenama.

Planirano je da Međuvladinoj konferenciji EU i Srbije, koja je zakazana za 14. decembar u Briselu, na kojoj će klaster 4 biti otvoren, prisustvuju premijerka Srbije Ana Brnabić i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: