Vučić se sastao sa iranskim ambasadorom FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Irana u našoj zemlji, Rašidom Hasanpurom.

Izvor: B92

Utorak, 07.12.2021.

10:22

Vučić se sastao sa iranskim ambasadorom FOTO
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Oni su se sastali u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Vučić je rekao da je interes Srbije da sa Iranom razvija saradnju u oblastima u kojima za to postoje realne mogućnosti, jer dve zemlje vezuju istinski prijateljski odnosi, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

Sagovornici su razmotrili napredak u ekonomskoj saradnji Srbije i Irana i predloge za nove pomake, s obzirom na postojeće mogućnosti, na primer u oblasti poljoprivrede, navodi se u saopštenju.

Vučić i Hasanpur su, kako se navodi, razmenili mišljenja i o globalnim političkim i ekonomskim tokovima.

Predsednik Srbije je zahvalio "na principijelnom stavu" Irana da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, za koji je ambasador Hasanpur rekao da će "ostati čvrst", kao i podrška opredeljenju Beograda da se sva otvorena pitanja rešavaju dijalogom, piše u saopštenju.

Hasanpur je Vučiću preneo pozdrave predsednika Irana Ebrahima Raisija i poziv da poseti tu zemlju, kao i čestitke za uspešnu konferenciju povodom 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja, koja je, kako je rekao, "pokazala nezavisnost spoljne politike" Srbije, dodaje se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: