Viola fon Kramon: "Ne postoji Srpska pravoslavna crkva" FOTO

Poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon objavila je na svom Tviter nalogu da je danas razgovarala episkopom diseldorfskim i cele Nemačke Grigorijem.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.12.2021.

21:10

Viola fon Kramon:
EPA-EFE/AHMED JALIL

"Konstruktivna i otvorena diskusija sa Grigorijem, episkopom Srpske pravoslavne crkve, eparhije Diseldorfske i sve Nemačke, o zajedničkim izazovima i medjureligijskom dijalogu na Zapadnom Balkanu i u Nemačkoj", napisala je Fon Kramon na Tviteru uz sliku susreta.

Odgovarajući na komentar na Tviteru da je Sprska pravoslavna crkva pro ruska, Fon Kramon je napisala da SPC ne postoji.

"Ne postoji Srpska pravoslavna crkva, to su autonomne eparhije, suprotno od katoličkih. Razgovarajte sa episkopom i bićete iznenađeni", odgovorila je ona.

Podsetimo, izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon poznata je po izjavama i delima u korist Prištine, nije tajna da je jedan od najžešćih zagovornika nezavisnosti južne srpske pokrajine i da samu sebe smatra "lobistkinjom za Kosovo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: