"Teško je očekivati proboj u pregovorima"

Kremlj je saopštio da ne očekuje napredak na virtuelnom sastanku predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.12.2021.

18:51

EPA/EFE/ PETER KLAUNZER

Taj sastanak se održava u vreme velike napetosti u odnosima između dve zemlje.

"Teško je očekivati proboj u pregovorima", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da je malo verovatno da će nešto biti učinjeno za bilateralne odnose tokom "nekoliko sati" razgovora.

Peskov je izrazio nadu da će Putin i Bajden "barem moći jednom drugom da izraze zabrinutost".

"Iako su bilateralni odnosi i dalje u jadnom stanju, u nekim oblastima postoji neka živost, to je dijalog koji tek počinje", dodao je portparol Kremlja i naveo da je, pored svega, dobro komunicirati.

Sastanak je veoma očekivan zbog pojačanih tenzija oko situacije sa Ukrajinom.

Ukrajina i njeni saveznici optužuju Rusiju da gomila vojnike i tenkove na granici i da je moguć napad.

Moskva je nekoliko puta to demantovala i optužila zapadne zemlje da pojačavaju napetost održavanjem vojnih vežbi na Crnom moru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: