"Putnički aparthejd"

Nigerija je danas nazvala "putničkim aparthejdom" odluku Velike Britanije da uvede ograničenja za putovanja iz Južne Afrike zbog straha od širenja omikron soja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.12.2021.

14:50

EPA-EFE/ANDY RAIN

"Ono što se očekuje je globalni pristup, ne selektivni", izjavio je visoki diplomata Nigerije u Britaniji za BBC.

Nova pravila stupila su danas na snagu, što znači da će svi koji dolaze iz Nigerije morati da budu u hotelskom karantinu o svom trošku 10 dana.

"Zabrana putovanja je aparthejd u smislu da nemamo posla sa endemijom. Imamo posla sa pandemijom. Kad god smo pred izazovom, mora postojati saradnja", dodao je Isola.

Predstavnik britanske vlade Kit Malthaus rekao je da je izraz putnički aparthejd vrlo nezgodan rečnik.

"Razumemo poteškoće nastale ovim restriktivnim merama, ali pokušavamo da kupimo vreme tako da naši naučnici mogu da rade na novom soju i da procene koliko će biti opasan", rekao je Malthaus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: