Tramp za medije – "pokvarena kopilad", Tramp za šefa generalštaba – "idiot"

Bivši američki predsednik Donald Tramp je nazvao američke medije "pokvarenim kopiladima", a načelnika Generalštaba američke vojske Marka Milija "idiotom".

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

“Nemamo medije. Mediji su tako korumpirani. Ako postoji dobra priča o nama, dobra priča o bilo kom pojedincu koji je republikanac, konzervativac, oni od toga naprave lošu priču. A ako je to loša priča, oni je naprave najgorom pričom u istoriji. To je najnepoštenija grupa ljudi", izjavio je Tramp u svom oštrom govoru pred "Turning Point USA", grupom mladih konzervativaca, obraćajući se gostima na svom imanju Mar-a-Lago na Floridi.

Kako prenosi londonski "Gardijan", Tramp je rekao i da je promenio stavove Amerikanaca o medijima, navodeći da, kada je prvi put objavio da se kandiduje 2015. godine, "oni su imali rejting poverenja od 94–95 procenata", a da trenutno "imaju niži rejting i od Kongresa".

"Smatram da je to velika čast, jer su oni gomila vrlo nepoštenih, pokvarenih kopiladi", izjavio je Tramp, što je naišlo na smeh okupljenih. Tramp je, takođe, kritikovao generala Milija povodom povlačenja američkih trupa iz Avganistana.

Imitirajući generalov grubi glas, Tramp je rekao: "Nikada neću zaboraviti da mi je Mili rekao: 'Gospodine, gospodine. Jeftinije je ostaviti opremu nego je doneti'". Tramp ga je, nakon toga, kako kaže, pitao da li misli da je jeftinije ostaviti opremu tamo ili napuniti pola rezervoara i odvesti u Pakistan ili vratiti u SAD, na šta mu je Mili rekao: "Da, gospodine, mislimo da je jeftinije".

Tada je Tramp, kako kaže, shvatio da je Mili "idiot".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu