Povratak Đukanovića? Sve zavisi od jedne partije

Nakon izbornog dana u tri opštine, najinteresantnija je situacija na Cetinju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.12.2021.

20:24

Povratak Đukanovića? Sve zavisi od jedne partije
EPA/EFE/ IGOR KUPLJENIK

Tamo od SDP-a i Stare garde Liberala zavisi ko će biti vlast. DPS bi sa SDP-om, a SDP još nije odlučio.

Iako je DPS pojedinačno najjača partija na Cetinju, dosadašnja opozicija ima više glasova.

DPS od 33 odbornička mesta sa SD-om ima 15, dok cetinjska opozicija raspolaže sa 18 mandata.

Kombinatorika je takva da je bez mandata SDP-a nemoguće formirati vlast.

"DPS ima svoje tradicionalne partnere, i da su rezultati takvi, da ćemo s njim formirati vlast. To su SDP i SD, znate da su rezulati takvi da imamo više nego dovoljno da formiramo vlast, koja će verujem to su izborni programi i koji ce formirati vlast u interesu građana Cetinja", kazao je poslanik DPS-a Miloš Nikolić.

"Očekujem da svih 18 odbornika stanu na stranu Cetinja"

"SDP je bio opozicija, tako da se nadamo da će sa ostatkom opozicije biti tu da formiramo novu vlast", kaže nosilac liste Građanskog pokreta URA na cetinjskim izborima Slavko Janković.

"Očekujem da svih 18 odbornika stane na stranu Cetinja. Ovoga puta izbor je lak, ja sam to rekao i pre, izbor je jasan, imamo čistu situaciju - 18 na jednoj i 15 na drugoj. Dakle ili Cetinje ili DPS, ja se nadam da će svi odbornici izabrati Cetinje", poručio je nosilac liste Demokrata Danilo Mrvaljević.

"Nama je u ovom momentu bitno da napravimo široke konsultacije sa ljudima koji su bili uključeni u kampanju, sa svim građanima Cetinja, kako bi dobili šta je za njih odgovarajući koncept, kakvu upravu žele da vide", kaže Mirko Stanić iz SDP-a.

A koga od političkih partija vide kao potencijalne partnere za formiranje vlasti, još ne otkrivaju.

U jedno su ipak sigurni.

"Sa SDP-om u vlasti gradska uprava će biti profesionalizovana, decentralizovana, crnogorska i građanska do kraja", naglasio je Stanić.

A šta će da rade i na koju stranu naginju iz Stare garde, koji su osvojili 3 mandata, teško je reći.

Kako su rekli, trenutno bojkotuju medije, jer su u prethodne četiri godine, kako poručuju, bili izopšteni sa medijske scene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: