"Crna Gora će biti prva sledeća članica EU"

Crna Gora će biti prva naredna članica EU, jer je to u interesu države, Zapadnog Balkana i same Unije, ocenio je predsednik Skupštine Aleksa Bečić.

Izvor: RTCG
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/Mehaniq
Ilustracija: Deposit photos/Mehaniq

On je, na konferenciji za novinare povodom zvanične posete predsednika parlamenta Estonije Jurija Rataša, rekao da je ta država uvek bila iskreni podržavalac politike proširenja.

"Crna Gora treba, može i biće prva naredna članica EU, jer je to u interesu države, Zapadnog Balkana, Unije. Očekujemo i verujemo, ispunjavajući sve ono što stoji pred nama, da ćemo naići na širom otvorena vrata“, naveo je Bečić.

On je zahvalio Estoniji na velikoj pomoći Crnoj Gori u integracionim procesima.

Bečić je rekao da je zadovoljan zato što će danas biti svečano otvoren počasni konzulat Estonije u Crnoj Gori.

On je kazao da je Rataša upoznao sa tim da Crna Gora snažno stoji na evropskom i evroatlantskom putu i želi da bude faktor stabilnosti u regionu.

„U prethodnih 15 meseci snažno je porasla podrška integracijama, što govori u prilog tome da smo iskreno i posvećeno na tom putu i da imamo snažnu podršku naših evropskih partnera“, kazao je Bečić.

Rataš je poručio da Crna Gora može da računa na podršku Estonije u procesu proširenja.

On je, odgovarajući na pitanje da li je upoznat sa političkom situacijom u Crnoj Gori i može li ona uticati na evropsku integraciju države, kazao da je potrebno iskoristiti jaku podršku građana tom procesu.

Rataš je kazao kako se nada da će političari shvatiti da je podrška građana vrlo važna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 174 idi na stranu