Gašijeva Alternativa ušla u vladu Severne Makedonije

Zoran Zaev i lider stranke Alternativa Afrim Gaši, potpisali su danas program za zajedničko delovanje i priključivanje te partije vladi i parlamentarnoj većini.

Izvor: B92

Nedelja, 05.12.2021.

17:37

Gašijeva Alternativa ušla u vladu Severne Makedonije
Ilustracija: Deposit photos/Alexandra_Strekoza

Zaev i Gaši su istakli da se zemlja oporavlja od političke krize, da ima stabilnu parlamentarnu većinu i stabilnu vladu, što znači da nova proširena koalicija preuzima odgovornost za budućnost države i građana Severne Makedonije, prenela je MIA.

Zajednička konstatacija koja jača novu koaliciju, naveo je Zaev, jeste da Severnoj Makedoniji i građanima nisu potrebni prevremeni ili vanredni parlamentarni izbori.

"Vanredni izbori bi stavili zemlju u novu političku, ekonomsku i opštu neizvesnost i rizik od zaustavljanja evropskih integracija. Bilo je dosta kriza i neizvesnosti. Našoj otadžbini je potreban miran i stabilan period", rekao je Zaev.

On smatra da sa vanrednim izborima nema stabilnosti.

Postignut dogovor, naglasio je Zaev, garancija je da postoji većina koja će raditi na rešenjima za ozbiljna pitanja kako bi se obezbedio kontinuitet i uspešan epilog procesa za početak pregovora za članstvo u EU, odnosno iznađe rešenje sa Bugarskom, odgovori na pandemiju kovid-19 i globalnu energetsku krizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: