Vojno vozilo uletelo među demonstrante; petoro mrtvih VIDEO

Pet demonstranata je ubijeno, a najmanje 15 uhapšeno nakon što je vozilo snaga bezbednosti Mjanmara u gradu Jangonu uletelo u masu koja je protestovala.

Izvor: B92

Nedelja, 05.12.2021.

13:26

Vojno vozilo uletelo među demonstrante; petoro mrtvih  VIDEO
Tanjug/AP Photo/Yirmiyan Arthur

Da je vojno vozilo uletelo među demonstrante u Mjanmaru javio je lokalni portal Mjanmar nau, a svedoci koji su bili na mestu događaja rekli su za Rojters da je desetine osoba povređeno.

Na fotografijama i snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vidi se vozilo koje se "zabilo" u demonstrante i tela na putu.

Prema rečima svedoka, automobil u kojem su bili vojnici uleteo je u masu demonstranata s leđa, nakon čega je nastavio da prati ostale učesnike protesta, koje su hapsili i tukli. Neki od demonstranata imaju ozbiljne povrede, s ranama na glavi i bez svesti, naveli su očevici.

Zvaničnik vladajuće hunte nije komentarisao ove navode.

Antivojni protesti nastavljaju se uprkos ubistvu više od 1.300 ljudi od puča 1. februara.

Protesti u Mjanmaru označavaju suprotstavljanje rušenju izabrane vlade koju je vodila Aung San Su Ći i povratku vojne vladavine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: