Tužba za SZO: "Uništavate mi posao. Razmislite..."

Sibirski preduzetnik ima nesreću što se njegova kompanija zove Omikron i bavi se medicinom, pa ga je novi soj korone uzrujao zbog mogućih novčanih gubitaka.

Izvor: B92

Subota, 04.12.2021.

23:15

Tužba za SZO:
Ilustracija: Shutterstock/askarim

Aleksander Padar, izvršni direktor mreže oftalmoloških klinika pod zajedničkim imenom "Omikron" podneo je tužbu ruskom arbitražnom sudu 30. oktobra i to protiv ruskog ogranka Svetske zdravstvene organizacije, preneo je hrvatski "24sata".

U tužbi zahteva da se ime Omikron, kao ime novog soja ili bilo koje druge infekcije, zabrani.

"Naše je ime registrovani zaštitni znak, pogotovo na području medicine i zdravstva, a budući da je to naša osnovna usluga svako povezivanje našeg imena sa sojem koronavirusa šteti ugledu firme" rekao je i dodao: "Razmislite, ako neko umre od omikrona, vaš rođak ili prijatelj, verovatno nećete ići u kliniku s istim imenom", rekao je, a prenosi RT.

Istakao je kako je veliku količinu novca potrošio na reklamiranje svojih klinika, a da je sada pretraživanje nove varijante virusa zamenilo njegove klinike, zbog čega očekuje velike finansijske gubitke.

Dosad su varijante virusa nazivali po slovima grčke abecede, upravo iz razloga geografske i političke neutralnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: