"Povređena granica"; "Demantujemo"

Državni pogranični komitet Belorusije saopštio je da su ukrajinski piloti koji su upravljali helikopterom Mi-8 tokom vojnih vežbi povredili belorusku granicu.

Izvor: B92

Subota, 04.12.2021.

19:16

Ilustracija: Shutterstock/Review News

Kijev je to demantovao.

"Danas oko podneva na belorusko-ukrajinskoj granici registrovano je narušavanje vazdušnog prostora Belorusije od strane Ukrajine“, navodi se u saopštenju, prenosi Sputnjik.

Kako se objašnjava, ukrajinski vojni helikopter Mi-8 je na visini od oko 100 metara prešao državnu belorusku granicu i ušao na teritoriju Belorusije na dubini od oko jednog kilometra.

Ukrajinska strana je obaveštena o incidentu do kojeg je došlo tokom manevara ukrajinske vojske pored granica Belorusije, navode u Pograničnom komitetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: