Apel Hitne pomoći: Omogućite transport dijaliznih pacijenata

Rukovodstvo Hitne pomoći u Beogradu izdalo je hitan apel.

Izvor: B92

Subota, 04.12.2021.

15:24

Apel Hitne pomoći: Omogućite transport dijaliznih pacijenata

Rukovodstvo Hitne pomoći u Beogradu, ali i u drugim gradovima Srbije apelovalo je na sve koji podržavaju blokadu saobraćajnica da se odmah omogući nesmetani transport dijaliznih pacijenata, kao i drugih pacijenata koji idu na redovne terapije.

Oni se ne nalaze u vozilima pod rotacijom, ali su im životi ozbiljno ugroženi ukoliko ne stignu na vreme na svoje redovne terapije, što im u ovom trenutku nije omogućeno - apelovano je iz Hitne pomoći.

Lončar: Prekinite maltretiranje ogromne većine građana

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najoštrije je danas osudio blokade pojedinih saobraćajnica kojima je, kako je rekao, ogromna većina građana Srbije sprečena i onemogućena u obavljanju svojih poslova i redovnih aktivnosti kao i životi pacijenata koji čekaju na transport.

"Apelujem na sve te koji svojim bahatIm ponašanjem i kršenjem svih zakona žele da izazovu haos, da sto pre prekinu sa maltretiranjem ogromne većine građana Srbije", poručio je Lončar u saopštenju.

On je istakao da šta god želeli da postignu postoje načini kako se to ostvaruje, a da se ne ugrozi rad zdravstvenog sistema i zivoti pacijenata koji cekaju transport na redovne terapije.

"Pozivate se na demokratiju i tekovine zapadnih drzava, pa to onda i ovde primenite, jer na ovaj način nećete ništa postići, a ugrožavanje osnovnih prava građana Srbije niko neće tolerisati", porucio je Lončar u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: