"Ukoliko želite da razumete današnju Kinu,morate da razumete Partiju"

"Ukoliko želite da razumete današnju Kinu, morate razumeti Komunističku partiju Kine, rekao je kineski predsednik Si Đinping.

Izvor: Beta

Petak, 03.12.2021.

12:14

EPA/EFE/EPA-EFE/ ROMAN PILIPEY

Kineski presednik je ovo izjavio na ceremoniji otvaranja Međnarodne konferencije "Razumevanje Kine" (Guangdžou) 2021, prenela je Kineska medijska grupa (CMG).

U video obraćanju iz Pekinga, Si je rekao da je tokom proteklih sto godina, od svog osnivanja, Komunistička partija Kine ujedinila i predvodila kineski narod u njegovim neprestanim borbama, što je, kako je naglasio, iz temelja promenilo budućnost i sudbinu kineskog naroda, a takođe je duboko uticalo na tok svetske istorije.

Komunistička partija Kine će se držati puta mirnog razvoja, insistirati na politici otvaranja prema svetu, unaprediti izgradnju zajednice sa zajedničkom budućnošću čovečanstva i promovisati zajedničke vrednosti mira, razvoja, pravičnosti, pravde, demokratije i sloboda za celo čovečanstvo, naveo je Si.

On je ukazao da će Komunistička partija Kine uvek biti graditelj svetskog mira, doprinositi globalnom razvoju i braniti međunarodni poredak i da će nastojati da da novi i veći doprinos napretku ljudske civilizacije i svetskom miru i razvoju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: