MUP: Snimaćemo i fotografisati učesnike javnih okupljanja

U skladu sa članom 52. Zakona o policiji Srbije policijski službenici MUP-a snimaće i fotografisati učesnike javnih okupljanja koja će biti održana 4. decembra.

Izvor: B92

Petak, 03.12.2021.

16:06

MUP: Snimaćemo i fotografisati učesnike javnih okupljanja
Foto: Shutterstock/Fotosr52

To je danas saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova uvelo je broj za prijavu nasilja i blokadu saobraćaja koji mogu koristiti građani kojima je ograničena sloboda kretanja.

Na isti broj građani mogu da prijave i ako dožive neki vid nasilja usled blokade puteva.

Prijave se mogu izvršiti na broj 0800104103. Takođe, prijava nasilja se može izvršiti i preko mejla, slanjem poruke na adresu prijaviblokadu@mup.gov.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da građani Srbije koji se suoče sa ovakvom vrstom problema mogu na jednostavan i brz način obavestiti policiju o kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom podseća i napominje da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: