Žestoki vazdušni napadi na prestonicu: Bombardovana skladišta, oboren dron; očekuje se kontranapad? VIDEO

U izjavama koje je podelila Saudijska novinska agencija, koalicija je otkrila da je gađala dva skladišta u prestonici Sani, u Jemenu.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Whitelion61
Ilustracija: Shutterstock/Whitelion61

Prestonicu su Huti koristili kao centre za snabdevanje i skladišta oružja, a gađali su i radionice za dronove i rakete u severnoj provinciji Sada, u srcu pokreta Huta.

"Preduzeli smo mere predostrožnosti da poštedimo civile i civilnu imovinu od kolateralne štete", saopštila je koalicija.

Jemenski izvori, uključujući prohutsku televiziju Al-Masira njuz, nisu prijavili žrtve tokom vazdušnih napada koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na Sanu i Sadu.

Dan ranije, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom presrela je bespilotnu letelicu koju su lansirali Huti, uništila čamac koji je uhvaćen u zamku a koji je opremila grupa i napala bazu protivvazdušne odbrane Međunarodnog aerodroma Sana.

Sa druge strane, Huti su oborili borbeni dron koalicije iznad severnog Jemena.

Pokušaji koalicije predvođene Saudijskom Arabijom da odvrati i zastraši Hute čistom silom verovatno neće prestati uskoro. Uprkos pritisku bez presedana, Huti će verovatno uzvratiti udarac. Grupa je preživela i gore situacije u poslednjih šest godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu