Lokalizovan požar u Obrenovcu, ima mrtvih? VIDEO/FOTO

U kineskoj robnoj kući u Ulici Miloša Obrenovića u Obrenovcu danas je izbio požar.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.12.2021.

11:31

Lokalizovan požar u Obrenovcu, ima mrtvih? VIDEO/FOTO
Foto: Beoinfo

Prema dosadašnjim informacijama, nema povređenih, a kako navodi Ministarstvo unuštrašnjih poslova, 55 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vozila bore se s vatrenom stihijom. Obrušio se i krov objekta, a vatrogasci su posle velike borbe uspeli da lokalizuju požar. Međutim, reporter TV Prva sa lica mesta navodi da i dalje traje gašenje vatrenje stihije.

Kako se navodi, vatra se u međuvremenu spustila sa krova u podrum robne kuće i i dalje kulja dim. Prema poslednjim informacijama, šestoro je povređeno, od toga tri vatrogasca koji su se nagutali dima.

Prema nezvaničnim informacijama, 45-godišnja žena, koja je navodno nestala, i dalje nije pronađena. Takođe, TV Prva je od meštana saznala da je jedna Kineskinja poginula u požaru, ali ta informacija još nije potvrđena.
Foto: Prva TV/ Srðan Rankoviæ
U zapaljenom tržnom centru u Obrenovcu došlo je do niza detonacija, verovatno zbog pirotehničkih sredstava, objavio je na svom profilu na Fejsbuku zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.
Foto: Prva TV/ Srðan Rankoviæ
Na terenu su se nalazile tri vatrogasne ekipe i dve ekipe Hitne pomoći.

Radojičić: Požar pod kontrolom, ne zna se ima li žrtava

Foto: Prva TV/ Srðan Rankoviæ
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je u Obrenovcu da je požar koji je danas izbio u Kineskom tržnom centru za sada pod kontrolom i da se još uvek ne zna ima li žrtava te nesreće.

Radojičić je kazao da je u požaru povređeno šestoro ljudi, od kojih troje vatrogasaca, ali da se ne radi o težim povredama.

Naglasio je da će Grad Beograd nastaviti da prati situaciju na terenu.

''Na terenu je 25 vatrogasnih vozila, 55 vatrogasaca i 21 cisterna javno-komunalnih preduzeća Grada Beograda, koji stručno i požrtvovano rade na gašenju ovog požara. Ipak, prevencija od požara i poštovanje mera bezbednosti su na prvom mestu'', rekao je Radojičić za TV Prva, navodi se u saopštenju Grada Beograda. Radojičić je zahvalio vatrogascima koji rade na gašenju požara i ostalim gradskim službama koje su, kako kaže, brzo izašle na teren i efikasno reagovale.

Apelovao je na sugrađane koji žive u delu Obrenovca prema kojem ide dim od požara, da ostanu u svojim domovima, slušaju policiju i da ne izlaze dok se požar potpuno ne ugasi.

''Moramo da vodimo računa o ljudima koji u ovakvim situacijama mogu da izgube život ili da se povrede. Ove stvari se jednostavno ne smeju dešavati'', rekao je Radojičić i pohvalio dobru saradnju Grada Beograda i vatrogasnih službi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: