Pretila Rusiji, pa se provozala tenkom

Ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras tokom posete Estoniji provozala se tenkom.

Izvor: B92

Sreda, 01.12.2021.

13:12

Pretila Rusiji, pa se provozala tenkom
EPA/EFE/ VALDA KALNINA

Uoči putovanja u Rigu, gde se održava sastanak ministara spoljnih poslova zemalja NATO-a, šefica britanske diplomatije posetila je Estoniju i kontingent britanskih trupa koji je tamo raspoređen u okviru misije NATO-a.

List "Tajms" objavio je snimak sa britanskom ministarkom koja se u maskirnom prsluku i sa kacigom u pratnji vojnika vozi tenkom po poligonu.

Uoči putovanja na sastanak u Rigu, Tras je izjavila da će za nju glavno pitanje biti suprotstavljanje "destabilizujućim akcijama" Rusije i Belorusije.

Podržavaćemo Ukrajinu i stabilnost na Zapadnom Balkanu, štitićemo njihovu bezbednost. Videli smo tu taktiku Rusije i ranije kada je lažno izjavila da je aneksija Krima bila odgovor na agresiju NATO-a.

NATO je savez koji se zasniva na principu odbrane, a ne provokacije.

"Svaka pretpostavka da NATO provocira Rusije apsolutno je pogrešna“, naglasila je ministarka. Prema njenim rečima, bilo kakve akcije Rusije usmerene na podrivanje slobode i demokratije njihovih partnera "biće strateška greška".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: