Gradonačelnik Kline osuđen jer je zaposlio ćerku preko veze

Gradonačelnik metohijske opštine Klina Zenun Eljezaj po drugi put je proglašen krivim za krivično delo "sukob interesa" jer je preko veze zaposlio svoju ćerku.

Izvor: B92

Sreda, 01.12.2021.

12:38

Gradonačelnik Kline osuđen jer je zaposlio ćerku preko veze
Foto: Profimedia

Gradonačelnika je sud osudio na novčanu kaznu od 4.000 evra.

Sud u Peći osudio je gradonačelnika Eljezaja na novčanu kaznu od 4.000 evra, jer je 2018. izvršio uticaj da se njegova ćerka zaposli u Glavnom centru porodične medicine u opštini koju vodi, pišu mediji sa KiM.

Eljezaja je u decembru 2020. godine isti sud proglasio krivim i osuđen je na istu novčanu kaznu uz dve godine zabrane obavljanja funkcije gradonačelnika, ali je predmet po žalbi vraćen na ponovno suđenje.

Razlika u odnosu na prvu presudu je u tome što Eljezaju, koji je prošlog meseca osvojio još jedan mandat da upravlja Klinom, neće biti zabranjeno da vrši funkciju gradonačelnika.

Optužen je da je 20. februara 2018, u svojstvu predsednika opštine Klina, znajući da će njegova ćerka konkurisati za radno mesto lekara opšte prakse u Glavnom centru porodične medicine (MFMC), lično uticao na komisiju.

Prema optužnici, komisija koju je formirao Eljezaj odabrala je njegovu ćerku i zaposlila je u MFMC "Majka Tereza" u Klini.

U optužnici je navedeno da je istraga protiv Eljezaja počela nakon krivične prijave Agencije za borbu protiv korupcije u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: