"Spektakularno i filmsko" hapšenje gradonačelnika u Zenici

Od jutros je u toku pretres na 11 lokacija na području Zenice, oglasio se i gradonačelnik Fuad Kasumović govoreći da je reč o "političkom montiranom procesu".

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.12.2021.

10:13

Ilustracija: Depositphotos/stevanovicigor

On je optužio "kriminalne delove" Stranke demokratske akcije i Tužilaštva da stoje iza njegovog privođenja.

Agencija za istrage i zaštite (SIPA) saopštila je jutros da je u toku pretres na 11 lokacija na području Zenice, a potom se oglasio i gradonačelnik tog grada Fuad Kasumović, koji je potvrdio da je pod pratnjom policije i da je reč o "političkom montiranom procesu".

Portparolka tužilaštva Asmira Redžić izjavila je da je se za Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Kasumović "nalazi u bekstvu". Kasumović je na svojoj Fejsbuk stranici objavio da je priveden, optužujući Stranku demokratske akcije (SDA) za svoje hapšenje.

Sarajevski portal Klix preneo je prethodno da su na meti akcije SIPA u gradonačelnik Zenice Kasumović i saradnici. Kasumović je na svom fejsbuk profilu objavio da je njegovo privođenje bilo "spektakularno i filmsko".

"Moje spektakularno i filmsko privođenje, režirali su bolesni umovi među kojima ima kvarnih političara, tužilaca i novinara na čije sam vas delovanje u ovih pet godina bezbroj puta upozoravao“, napisao je Kasumović.

U prilog toj tvrdnji on kaže da, ako je istražiteljima bila potrebna bilo kakva izjava, mogli su da ga pozovu i on bi se, navodi, odazvao, kao što je to radio i desetinu puta ranije.

"Međutim, kriminalna SDA igra na kartu izazivanja pažnje javnosti koju uz pomoć plaćenih novinara i botova pokušavaju okrenuti protiv Fuada Kasumovića jer u mojoj pravednoj i jednostavnoj politici vide jedinu pretnju za gubitak vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu“, naveo je Kasumović.

Dodao je i da je znao šta “SDA priprema” i da “celi grad o ovome priča još od prošlogodišnjih izbora”. Obraćajući se građanima Zenice i međunarodnim zvaničnicima, Kasumović kaže za sebe da je "moralna vertikala gromada" i da se nikada nije bio nikakvim kriminalnim radnjama.

Tvrdi da SDA na ovaj način pokušava da skrene pažnju sa njihovih afera...., kao i poteza, kako je naveo, njihove kriminalne kantonalne vlade. Poruku na Fejsbuku završio je rečima:"Uskoro se vidimo, smrt fašizmu - sloboda narodu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: