Sudar voza i automobila, poginuo dečak; Infrastrukture železnice: Postavljen "stop"

Trogodišnje dete nastradalo je u utorak uveče kada je teretni voz naleteo na putnički automobil na putnom prelazu na potezu kod Smedereva.

Izvor: Novosti

Sreda, 01.12.2021.

10:44

Sudar voza i automobila, poginuo dečak; Infrastrukture železnice: Postavljen
Ilustracija: depositphotos/logoboom/

Do nesreće je došlo između Osipaonice i Lugavčine, a prema nezvaničnim informacijama medija, dečak star tri godine sa teškim povredama prevezen je kolima Hitne pomoći u smederevsku bolnicu.

Dete je u bolnicu stiglo bez znakova života, pokušana je reanimacija, ali bez uspeha. Stariji čovek je sa teškim, višestrukim povredama opasnim po život, prebačen tokom noći na Urgentni centar u Beogradu, rečeno je za "Novosti" u OB „Sveti Luka" u Smederevu.

Do udesa je došlo na putnom prelazu obezbeđenom vertikalnom drumskom signalizacijom. Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koja će utvrditi detalje nesreće, navodi taj list.

Kako je došlo do udesa, znaće se posle istrage.

Putni prelaz kod Smedereva, na kojem je nastradao trogodišnji dečak, ima vertikalnu drumsku signalizaciju, odnosno znak stop, pa u "Železnicama" pretpostavljaju da je vozač auta u kojem je dete bilo, to prevideo.

"Pretpostavljamo da je posredi bila pogrešna procena vozača ili da je prevideo ovaj znak. Tragedija je zaista velika i žao nam je što je do nje došlo. U skorije vreme stalno ističemo da moraju da se poštuju drumski propisi", rečeno je za Telegraf.rs iz Infrastruktura železnice Srbije.

Oprez je preko potreban imajući u vidu i da vozu treba mnogo više vremena da zakoči, zbog čega na prelazima železnička vozila uvek imaju prednost.

"U ovom slučaju se radilo o teretnom vozu koji od trenutka kočenja vozi još 1.000 metara", napominje Stanisavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: