Suđenje bivšem premijeru Lesota za ubistvo supruge

Bivši premijer Lesota Tomas Tabane optužen je danas za ubistvo svoje bivše supruge u slučaju koji je šokirao javnost u ovom južnoafričkom kraljevstvu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.11.2021.

17:26

Suđenje bivšem premijeru Lesota za ubistvo supruge
Ilustracija: Depositphotos/ Kuzmafoto

Njegova sadašnja supruga Mezaja Tabane, koja je takođe optužena za ubistvo, sedela je pored njega dok su čitane optužnice na preliminarnom, zatvorenom sudskom pretresu u Višem sudu Lesota, prenosi Rojters.

Mezaja Tabane (43) i bivši premijer, koji sada ima 82 godine, negirali su umešanost u zločin. Odeven u tamnoplavo prugasto odelo i svetloplavu košulju, Tomas Tabane je mirno sedeo pored svoje supruge koja je nosila kestenjastu haljinu i slamnati šešir dok je čitana optužnica. Lipolela Tabane je ubijena dok je sedela u automobilu u blizini svoje kuće u prestonici Maseruu, nekoliko dana pre nego što je Tomas Tabane položio zakletvu za polopžaj premijera u junu 2017. godine.

Supružnici su prolazili kroz žestok razvod u trenutku smrti Lipolele Tabane, a policija tvrdi da je Meza ja unajmila osam ubica za likvidaciju Lipolele, ali da nije bila prisutna tokom pucnjave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: