Putin izdao hitno naređenje: Za sedam dana VIDEO

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je vladi da u roku od nedelju dana pripremi akcioni plan za borbu protiv omikron soja koronavirusa.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.11.2021.

14:38

Putin izdao hitno naređenje: Za sedam dana VIDEO
Foto: EPA-EFE/EVGENIY PAULIN / SPUTNIK / KREML

Putin je na investicionom forumu u Moskvi poručio da je važno održavati zalihe lekova, kiseonika i bolničkih kreveta, prenosi agencija Rojters.

"Pre svega, neophodno je stalno pratiti efikasnost testova i vakcina i koristiti jasne algoritme da bi se smanjilo širenje infekcije", izjavio je Putin na forumu.

Putin je rekao da je novi soj ugrozio izglede za globalni ekonomski oporavak i naglasio je važnost međusobnog priznavanja vakcina i sertifikata o vakcinaciji. Rusija je u oktobru imala najsmrtonosniji mesec u vezi sa kovidom-19, pre pojave novog soja omikron.

Broj novozaraženih i smrtnih slučajeva sada je niži u odnosu na vrhunac, ali je i dalje na visokom nivou. Državna radna grupa za korona virus prijavila je danas 33.860 novozaraženih i 1.209 smrtnih slučajeva u prethodna 24 sata. Zemlja je od početka pandemije zabeležila vise od 9,6 miliona zaraženih kovidom-19 i ukupno 275.193 smrtnih slučajeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: