"Izabrali su me da branim Srbe, a ne da budem kukavica; Mnoge to nervira"

Biran sam da branim interese srpskog naroda i Republike Srpske, a ne da budem kukavica, istakao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Izvor: RTRS

Utorak, 30.11.2021.

07:35

Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

"Štitim interese onih koji su me birali, a interes Srpske i srpskog naroda je da se provodi Dejtonski mirovni sporazum i slovo Ustava Aneksa 4 Dejtonskog sporazuma. Mislim da je to legitimno", poručio je Dodik gostujući u emisiji naše televizije Drugi ugao.

Naglasio je da tu nema nikakve nasilne aktivnosti i nečega što bi predstavljalo nekakvu revoluciju.

"Nastavićemo sa time i niko nas ne može zaustaviti", poručio je Dodik.

Istakao je da je vreme pokazalo da nisu potrebni organi BiH.

"U ovom trenutku na jedini legalan i legitiman način funkcioniše Republika Srpska, a mnoge to nervira i mnogi to ne žele da vide", istakao je Dodik.

Naglasio je da diplomatskim aktivnostima sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i drugim saradnicima pokušavaju da razbiju stereotip koji se dugo zadržava u BiH o jednom, univerzalnom krivcu, i da objasne situaciju.

"I u ponedeljak uveče je sa američkim i evropskim zvaničnicima razgovarano o tri teme koje se tiču imovine, nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika i Izbornog zakona, o tome kako prevazići neminovino pitanje odluke bivšeg visokog predstavnika i imovine kojom se bespravno bavio Ustavni sud BiH", istakao je Dodik.

Poručio je da nametnuta odluka bivšeg Visokog predstavnika BiH Valentina Incka mora biti povučena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: