Šef tima SZO pohvalio Srbiju

Šef tima za imunizaciju u Regionalnoj kancelariji SZO za Evropu, dr Data Sidarta, pohvalio aktivnosti Ministarstva zdravlja u cilju kontrole epidemije kovid-19.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.11.2021.

11:15

Šef tima SZO pohvalio Srbiju
EPA-EFE Andrej Cukic

Posebno je istakao proces imunizacije u Srbiji, koji je zahvaljujući velikom trudu zdravstvenih radnika izuzetno dobro sproveden i efikasno organizovan.

"Srbija je uradila odličan posao kada je u pitanju vakcinacija protiv kovida-19 i treba da zahvalimo svima na naporima koji su do sada uloženi - i zdravstvenim radnicima i donosiocima odluka - na snažnom liderstvu i posvećenosti", rekao je Sidarta tokom sastanka sa ministrom zdravlja dr Zlatiborom Lončarom.

On je dodao da nedavna istraživanja SZO-a i ECDC-a pokazuju da je vakcinacija protiv kovida-19 do sada spasla skoro pola miliona života kada je reč o osobama starijim od 60 godina u 33 zemlje evropskog regiona SZO.

"SZO će nastaviti da podržava Srbiju u naporima da spase što više života vakcinacijom koja je dostupna svima, ali i kroz dalju promociju javnozdravstvenih mera", istakao je dr Sidarta. Ministar Lončar naglasio je da je dolazak Sidarte u našu zemlju još jedna potvrda da je Srbija procesu imunizacije pristupila maksimalno odgovorno i odlučno, jer je imunizacija jedini način da se virus stavi pod kontrolu i savlada.

"Zahvalni smo direktoru SZO za Evropu dr (Hansu) Klugeu što je ispunio svoje obećanje i u našu zemlju poslao tim stručnjaka za imunizaciju, predvodjen dr Sidartom. Želimo da razmenimo iskustva i primere iz uspešne prakse drugih zemalja primenimo u Srbiji, kako bismo dodatno podigli obuhvat vakcinisanih gradjana naše zemlje. Činjenica je da ne postoji drugi način da se ovaj opaki i nepredvidljivi virus savlada, a iskustvo dr Sidarte će nam u tom cilju biti dragoceno", istakao je ministar Lončar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: