Sneg iznenadio Srbiju? Radi se na raščišćavanju puteva

Snežne padavine otežale su saobraćaj na Zlatiboru. Šleperi sa letnjim gumama i bez zimske opreme satima su stajali poprečeni na prilazu planini.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

To je uslovilo višečasovne probleme u saobraćaju, a tek kasno sinoć putevi su ponovo prohodni ka Zlatiboru.

"Čekamo skoro pola sata da nastavimo put, kolona je ogromna. Rekli su nam da će doći policija kako bi se regulisao saobraćaj na ovoj deonici", kazao je jedan od vozača koji se zatekao na magistralnom putu ka Zlatiboru. Angažovan je grejder, građevinska mašina koja pomaže u raščišćavanju puteva, kao i druga vozila. Do prestanka padavina, međutim, za teretnjake je na snazi obustava saobraćaja.

Usled padavina, nekoliko centimetara snega ima i na kolovozu, pa se vozačima savetuje dodatni oprez i da ne kreću na put bez neophodne zimske opreme.

Na kraju novembra zabeleli su se planinski vrhovi u Zapadnoj Srbiji, snega, osim na Zlatiboru, ima na Zlataru i Murtenici. Snežne padavine prekrile su planine širom Srbije. Zabelela se Stara planina, a sneg pada i na Kopaoniku, Zlatiboru, u Sjenici... Na putevima širom Srbije, posebno na zapadu i jugozapadu zemlje, ima snega od pet do 10 centimetara. JP Putevi Srbije vozačima savetuju oprez u vožnji zbog vlažnih kolovoza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu