Brnabićeva "šokiranoj" Violi fon Kramon: "Šta nam Viola poručuje: Da treba da pucamo na ljude?"

Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je izjavu izvestiteljke EP za Kosovo Viole fon Kramon.

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2021.

09:14

Brnabićeva
Foto: EPA-EFE/VAIOS CHASIALIS

Viola fon Kramon je, naime, izrazila nadu da će doći do promene stava prema zvaničnom Beogradu. Do te promene, prema njenim rečima, moglo bi da dođe kada njena partija preuzme Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke, kako je predviđeno koalicionim sporazumom.

"Šta nam Viola poručuje: 1. Da treba da pucamo na ljude da bi iskazala 'puno poštovanje', kao u slučaju Prištine? 2. Da je vladavina prava u slučaju Prištine jedno, a u slučaju Beograda drugo? 3. Da Srbi na KiM nemaju ista prava kao građani bilo gde drugde? Tužno i licemerno", navela je Brnabićeva na Tviteru. "Slučaj 1: ROSU, suprotno Briselskom sporazumu, upada na sever AP KiM. Srbi izađu na ulice da iskažu miran protest. ROSU puca na njih i samo pukom srećom nikoga ne ubiju (rane Srećka Sofronijevića). Viola fon Kramon: to je vladavina prava, reakcija Prištine je za 'puno poštovanje'. Slučaj 2: Stotinak ljudi, bez prijave skupa, zatvori međunarodni putni pravac i zabrani kretanje svih ostalih širom Srbije. Država odluči da ne primenjuje silu. Viola fon Kramon: 'šokirana sam reakcijom vlasti', 'kontramere države su bile izuzetno tvrde i nisu bile adekvatne'", dodala je premijerka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: