Brnabićeva "šokiranoj" Violi fon Kramon: "Šta nam Viola poručuje: Da treba da pucamo na ljude?"

Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je izjavu izvestiteljke EP za Kosovo Viole fon Kramon.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/VAIOS CHASIALIS
Foto: EPA-EFE/VAIOS CHASIALIS

Viola fon Kramon je, naime, izrazila nadu da će doći do promene stava prema zvaničnom Beogradu. Do te promene, prema njenim rečima, moglo bi da dođe kada njena partija preuzme Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke, kako je predviđeno koalicionim sporazumom.

"Šta nam Viola poručuje: 1. Da treba da pucamo na ljude da bi iskazala 'puno poštovanje', kao u slučaju Prištine? 2. Da je vladavina prava u slučaju Prištine jedno, a u slučaju Beograda drugo? 3. Da Srbi na KiM nemaju ista prava kao građani bilo gde drugde? Tužno i licemerno", navela je Brnabićeva na Tviteru.

"Slučaj 1: ROSU, suprotno Briselskom sporazumu, upada na sever AP KiM. Srbi izađu na ulice da iskažu miran protest. ROSU puca na njih i samo pukom srećom nikoga ne ubiju (rane Srećka Sofronijevića). Viola fon Kramon: to je vladavina prava, reakcija Prištine je za 'puno poštovanje'. Slučaj 2: Stotinak ljudi, bez prijave skupa, zatvori međunarodni putni pravac i zabrani kretanje svih ostalih širom Srbije. Država odluči da ne primenjuje silu. Viola fon Kramon: 'šokirana sam reakcijom vlasti', 'kontramere države su bile izuzetno tvrde i nisu bile adekvatne'", dodala je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu