Teške optužbe Trampovog bivšeg savetnika:"FBI je Bajdenov Gestapo"

Trampov pomoćnik Rodžer Stoun rekao je da je rukovodstvo FBI-a pretvorilo tu agenciju u "lični Gestapo Džoa Bajdena“.

Izvor: russia today

Ponedeljak, 29.11.2021.

14:51

Teške optužbe Trampovog bivšeg savetnika:
EPA/EFE/ MICHAEL REYNOLDS

Stoun je to izjavio odmah pošto je tražio donacije za pokrivanje svojih pravnih troškova, zbog sudskog poziva zbog događaja od 6. januara na Kapitolu.

Stoun je naime među pet osoba koje je prošle nedelje pozvala izabrana komisija koju predvode demokrate koja istražuje nerede 6. januara na Kapitol Hilu.

On negira bilo kakvu odgovornost i tvrdi da je žrtva progona.

Iznoseći svoje argumente u novom intervjuu, Stoun je optužio najviše zvaničnike u FBI-u da su agenciju za sprovođenje zakona pretvorili u tajnu policiju.

"Imamo grupu politizovanih nasilnika na vrhu FBI-a, koji koriste FBI – a mrzim to da kažem – kao lični Gestapo Džoa Bajdena“, rekao je on, misleći na ozloglašenu nacističku tajnu policijsku službu.

Tvrdio je da su mu mnogi obični agenti FBI, uključujući i one koji su učestvovali u zloglasnoj raciji na njegovu kuću u januaru 2019. pre zore, izrazili svoju podršku.

Ali visoke ličnosti korumpiraju agenciju, veruje on.

Stoun je prethodno osuđen na saveznom sudu za sedam krivičnih dela počinjenih kada je opstruirao istrage u koje je bio uključen njegov dugogodišnji šef Donald Tramp.

Bivši predsednik je najpre odbacio njegov poziv na potpuno pomilovanje, umesto da je kaznu preinačio na uslovnu kaznu.

Međutim, Stoun je bio među ljudima koje je pomilovao u poslednjim nedeljama svog predsednika.

U intervjuu za radio VABC 770 AM, Stoun je tvrdio da je interesovanje komiteta za njega nastavak istrage pravnoo uznemiravanja ljudi u Trampovoj orbiti.

Požalio se da mu je sudski poziv, za koji je rekao da je samo dodao "so na ranui“, više ličio na "saopštenje za javnost“ i da je obelodanjen javnosti pre nego što su ga njegovi advokati dobili.

"Ja sam klikbejt za ekstremnu levicu. To je ono što sam ja. "

Stoun se našalio se da je njegova neposredna pomisao o novom razvoju bila "koliko će mojih majica ’Rodžer Stoun još uvek nije uradio ništa loše’" mogao da proda.

Rekao je da su pravni troškovi doveli do njegove finansijske propasti i da je tražio donacije za finansiranje svoje odbrane u nekoliko građanskih tužbi koje su pokrenute protiv njega.

Stoun je rekao da će sačekati krajnji rok 17. decembra koji mu je dala komisija pre nego što odluči da li će se povinovati ili odbiti sudski poziv.

Bez obzira na to, dodao je, da će mu njegovo prethodno iskustvo sa pravosudnim sistemom dobro doći.

"Bio sam tamo, uradio to, dobio sam majicu i pomilovanje“, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: