Doneta hitna mera: Svim strancima zabranjen ulazak

Japan, u kome do sada nije otkriven nijedan slučaj omikron soja koronavirusa, saopštio da će strancima zabraniti ulazak u zemlju zbog širenje te nove varijante.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.11.2021.

08:06

Doneta hitna mera: Svim strancima zabranjen ulazak
Foto: Depositphotos, Snake81/Ilustracija

"Da bi se izbegao najgori scenario i kao hitna mera iz predostrožnosti, Japan će pre svega zabraniti ulazak stranaca u zemlju od ponoći 30. novembra", rekao je novinarima japanski premijer Fumio Kišida, a prenosi agencija Rojters.

Japan se tako pridružio Izraelu u uvođenju najstrožih graničnih mera od otkrića ove varijante.

Japanski građani koji se vraćaju iz određenih zemalja bi, prema njegovim rečima, mogli biti stavljeni u karantin u određenim objektima.

Najnoviji potez je signal brze eskalacije ograničenja od petka kada je Japan saopštio da će pooštriti granične kontrole za ljude koji dolaze iz šest afričkih zemalja.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je upozorila da bi za odluku o nivou ozbiljnosti omikrona, koji je prvi identifikovan u Južnoj Africi, mogli biti potrebni “dani do nekoliko nedelja”, u nedostatku informacija u vezi sa tim da li se simptomi ovoj soja razlikuju od simptoma drugih varijanti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: