Slavili rođenje deteta, a na kraju pretukli gosta zbog pogrešne muzičke želje; Mogu "cajke", ne može Škoro

U Hrvatskoj pretučen mladić na proslavi rođenja deteta u Slavoniji zbog, kako kaže, "pogrešne muzičke želje". Navodi i da su ga pretukli Srbi.

Izvor: Jutarnji list

Ponedeljak, 29.11.2021.

11:15

Slavili rođenje deteta, a na kraju pretukli gosta zbog pogrešne muzičke želje; Mogu
EPA-EFE Sascha Steinbach/Ilustracija

Kako piše Jutarnji list, 28-godišnji Vinkovčanin Ivan Andrijanić zadobio je višestruke prelome lobanje i kosti lica, prelom dna očne šupljine, prelom jagodične kosti i kosti gornje vilice, prelom nosne kosti. Incident se dogodio, kako se navodi u noći između 20. i 21. novembra.

List navodi da se sve odigralo pred kraj proslave rođenja sina Andrijanićevog rođaka, u lovačkom domu u Starim Jankovcima. Pretukli su ga, kako kaže, momci iz mesta Srijemski Lazi koji su zajedno s njim bili na istoj proslavi.

"Bilo nas je tridesetak. Rođak koji je slavio rođenje sina živi u Srimskim Lazama, pa je na proslavu, osim nas iz Vinkovaca i Novog Sela pozvao i momke srpske nacionalnosti iz Srijemskih Laza s kojima se on druži. Sve je celu noć bilo veselo, ali oko 2 sata dogodilo se nešto što nisam ni u najvećoj noćnoj mori očekivao", ispričao je Andrijanić.

On tvrdi da je sve počelo kada su ga pitali da li ima muzičku želju, na šta je on rekao da bi, pošto se muzika puštala s Jutjuba, želeo nešto od Miroslava Škore. Tada je, prema njegovim rečima, neko od momaka iz Srijemskih Laza rekao "da ne bi možda i Thompsona.

"Osetivši da bi moglo biti problema, kazao sam da ne treba ništa, nego da i dalje možemo slušati cajke (hrvatski naziv za srpske pevačice popularne muzike), što je bilo u većem delu noći", kazao je on i dodao da su momci iz Srijemskih Laza tada počeli da ga tuku.

"Imam osećaj da su me svi tukli, neki su mi bukvalno skakali po glavi, sve dok se nije umešao suprug od moje sestrične koji me je zaštitio svojim telom, pri čemu je i sam dobio nekoliko udaraca", naveo je Ivan sedam dana nakon događaja u kojem je mogao da izgubi i život s obzirom na povrede koje je zadobio.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, uspeo je nekako da se izvuče i stigne do lokalne bolnice, odakle je prbačen u Osijek, gde je 24.11. podvrgnut operaciji koja je trajala gotovo tri sata. Iz bolnice je na kućnu negu otpušten u petak 26.11.

Jutarnji u PU vukovarsko-srijemskoj saznaje da oni još uvijek nisu primili službenu prijavu za događaj ovakvog tipa i s takvim posledicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: