Više od 2.100 novoobolelih, preminulo 49 osoba

U Srbiji je do poslednjeg preseka potvrđeno 2.180 novoobolelih od kovida 19, dok je od posledica ove bolesti preminulo 49 osoba.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.11.2021.

15:08

Više od 2.100 novoobolelih, preminulo 49 osoba
Foto: Profimedia

Testirane su 14.444 osobe.

Na respiratoru su 203 pacijenta obolela od kovida.

Zakazana sednica Kriznog štaba

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa zakazana je za sredu u 15 časova.

Mediji su ranije preneli da je medicinski deo tog štaba tražio danas hitnu sednicu zbog pojave novog soja koronavirusa, soja omikron, koji je sve bliži Srbiji, pošto se povećava broj evropskih zemalja u kojima je registrovan.

Mediji navode i da će ta varijanra kovida 19 biti glavna tema sastanka štaba, ali će, kako se dalje navodi, tema biti i pomeranje zimskog raspusta, što medicinski deo štaba traži već duže vreme.

Medicinska struka se zalaže za to da raspust počne ranije, a epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je pre par dana da bi raspust trebalo da počne ranije zbog dolaska naših ljudi iz inostranstva pred Božić.

"Može doći do zaražavanja dece u školama. Situacija u školama je sada mirna jer smo presekli širenje virusa sa produženim raspustom, ali po povratku u školu brojevi su počeli da rastu. Još uvek nisu dostigli one koji su bili pre raspusta i pitanje je da li će dostići, ali proaktivno razmišljanje o tome da sprečimo širenje sada je sa pojavom omikrona postalo još više racionalno", rekao je Kon.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je samo pitanje dana kada će se novi soj pojaviti i kod nas. "Imamo značajan pad brojeva u odnosu na pre nedelju dana... Samo nam je taj omikron još bio potreban", kazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: