"Danas 20 cm snega u Srbiji" VIDEO

Meteorolog RHMZ Slobodan Sovilj kazao je za TV Prva da se već danas očekuje sneg u Srbiji.

Izvor: B92, Prva

Ponedeljak, 29.11.2021.

09:40

Foto: TV Prva

"Ovo je nagoveštaj početka zime", istakao je on.

Sovilj je objasnio da je u nedelju temperatura bila blizu 20 stepeni Celzijusa, ali je istakao da je tokom noći došlo do proboja hladnog fronta sa zapada i severozapada zemlje, što je izazvala kišu i pad temperature.

"Ova frontalna zona se izmešta ka istoku i jugoistoku zemlje... Očekujemo jačanje ciklona na Jadranu, koji će u popodnevnim i večernjim časovima prvo usloviti sneg na jugozapadu Srbije, a onda i u ostlaim delovima južno od Beograda. U Vojvodini će biti suvo. U plainskim predelima iznak 1.000 metara nadmorske visine očekujemo 10 do 20 cm snežni pokrivač. U gradovima nižim gradovima, taj pokrivač će biti simboličan", istakao je Sovilj.

Naveo je da se sneg neće zadržati dugo, odnosno da će u utorak bili hladno sa vetrom, a od srede stiže otopljenje koje će trajati do petka. Sovilj ističe da se od subote očekuje novo zahlađenje.

"Sledeća sedmica zimska, oko nula stepeni. imaćemo više snega u nižim predelima", kaže Sovilj.

On je istakao da nas čeka uobičajena zima, i da će biti za stepen biti toplija u odnosu na prosečne vrednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: