Ružić potvrdio gde će Mrkonjić biti sahranjen

Beograd -- Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, potvrdio potpredsednik te partije Branko Ružić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Zoran Žestić
Tanjug/Zoran Žestić

Ružić je istakao da se socijalisti ponose nedavno preminulim, počasnim predsednikom te stranke, koji je, kako je rekao, bio ne samo političar, već i pravi socijalista, levičar, patriota, inženjer, šmeker.

Ružić je u jutarnjem programu TV K1 naveo da će Mrkonjić biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, i dodao da su, pored centrale SPS na Studentskom trgu, u svim gradskim i opštinskim odborima otvorene knjige žalosti.

"Red je da se Srbija, a ne samo SPS, oprosti na pravi način od Mrke, jer on je nadpartijski i nadnacionalan", rekao je on.

Ružić je istakao da su mnogi kapitalni projekti koji su započeti u vreme vlasti Milutina Mrkonjića, a koje sadašnja Vlada i predsednik Republike završavaju, mogući zahvaljujući snu o obnovi zemlje.

"Nakon NATO agresije, upravo on je bio taj motor, koji je gurao napred u obnovi zemlje. Čitava putna infrastruktura, svi saobraćajni objekti, mostovi, stambeni objekti, sve je to bilo pod ingerencijom Milutina Mrkonjića", naveo je Ružić.

On je dodao da je Mrkonjić bio čovek kome se verovalo, koji je znao da pridje mladima, sa neprikosnovenom socijalnom inteligencijom i pravičnim pristupom prema svima, bez obzira na njihov status.

"Izazivao je empatiju, ljubav i taj legat, koji nam ostavlja, radja ponos i veliku odgovornost da nastavimo tim putem", poručio je Ružić.

Počasni predsednik SPS i bivši ministar saobraćaja i infrastrukture Srbije preminuo je 27. novembra u 79. godini. Dobitnik je mnogih državnih, društvenih i profesionalnih priznanja – Ordena zasluga za Saveznu Republiku Jugoslaviju prvog stepena, Medalje rada, Ordena rada sa srebrnim vencem, Ordena rada sa zlatnim vencem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu