Kurti: "Ni posle 48 sati, još uvek nemamo rešenje"

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da je sve više informacija o ubistvu u Glođanu, ali da još uvek nije poznat osumnjičeni, prenosi Koha.

Izvor: Kosovo online

Nedelja, 28.11.2021.

20:15

Kurti:
EPA/Ermal Meta

Kurti je prisustvovao sahrani ubijenih učenika, nakon koje je posetio Policijsku stanicu u Dečanima, a zatim se zajedno sa direktorom policije Samedinom Mehmetijem obratio medijima, prenosi "Kosovo onlajn".

"Sve je više informacija, ali ni posle 48 sati, još uvek nemamo rešenje. Međutim zalaganja ne manjka, povećan je broj službenika koji se bave istragom, kako bi ubicu ili ubice priveli pravdi. Osumnjičenog trenutno nemamo, čim budemo imali informacije o tome, svakako ćemo vas obavestiti. Sve je više informacija koje dobijamo istragom koja je u toku, i sa lica mesta, a posebno od izjava svedoka. Ali nemamo konkretna imena", rekao je Kurti.

Direktor policije Mehmeti je rekao da su u ovoj akciji angažovani svi istražitelji za teške zločine.

"Svi istražitelji za teške zločine su angažovani u policijskoj akciji i na ispitivanju potencijalnih svedoka i ljudi koji bi u nekim okolnostima ili na drugi način mogli biti povezani sa žrtvama ili slučajem. Imamo dva-tri koloseka, kao što smo juče istakli, te bi potencijalno mogli biti različitih motiva. Razgovarali smo ne samo sa zaposlenima na autobuskoj stanici, već i sa ljudima koji su imali kontakt sa žrtvama ili vozačem, i sa svim osobama koje su potencijalno mogle da imaju kontakt ili informacije u vezi sa slučajem", rekao je Mehmeti.

U poseti policijskoj stanici sa Kurtijem su bili ministarka spoljnih poslova Donika Gervala, ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja i ministar odbrane Armend Mehaj.

U napadu na autobus u mestu Glođane, ubijena su dva učenika i vozač autobusa.

Vlada tzv. Kosova ponudila je nagradu od 20.000 evra za informacije o rasvetljavanju napada na autobus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: