Uspešno spasen povređeni muškarac na Fruškoj Gori FOTO

Spasioci Gorske službe spasavanja iz stanice Novi Sad dobili su poziv oko 14 časova za akciju spasavanja povređenog muškarca srednjih godina na Fruškoj Gori.

Izvor: B92

Nedelja, 28.11.2021.

17:56

Uspešno spasen povređeni muškarac na Fruškoj Gori FOTO
Foto: GSS Srbije

Akcija spasavanja trajala je skoro dva sata, zbog teškog terena i velike količine blata. Rekreativac sa povredom noge uspešno je transportovan do kola Hitne pomoći.

Foto: GSS Srbije
Gorska služba spasavanja Srbije je dobrovolјna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilј pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Spasiti lјudski život, pomoći čoveku u nevolјi, osnovni je zadatak ove službe.

GSS Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti Planinarskog saveza Srbije, dok danas službu sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci i skijaši. U svojim redovima služba ima lekare, doktore nauka, inženjere, pripadnike vojske, specijalnih jedinica policije, studente.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: