Vučić: "O licemerju onih koji pozivaju na proteste neću da govorim"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je govorio i o licemerju opozicije koja je komentarisala nepoštovanje epidemioloških mera na konferenciji SNS-a.

Izvor: B92
Podeli
Shutterstock/ToskanaINC
Shutterstock/ToskanaINC

Pročitajte još:

Vučić: Zakon o referendumu je donesen na insistiranje Venecijanske komisije i EU, nema veze sa Rio Tintom

"Tri puta smo odlagali skup, a da ne govorim o licemerju onih koji su pozivali na proteste svakog dana. Danas čak dva skupa", rekao je Vučić.

Istakao je da su svi dobili maske na ulazu, a i da broj zaraženih iz dana u dan opada.

"Svi su dobili maske, ali neki ih nisu stavili. Žao mi je pšto nismo mogli 100% da ispoštujemo", izjavio je predsednik Srbije.

Govorio je i o novim zakonima i protestima širom Srbije rekavši da se ništa ne krije od naroda, a da organizatori ovim hoće da preuzmu primat od drugih zbog izbora koji predstoje.

"Mi ništa ne krijemo, i to ovi ljudi znaju. Ne govorim o običnim ljudima, već o organizatorima. Oni hoće da preuzmu primat od ovih drugih, pošto idu izbori. Ti koji su to organizovali su čisti politički kriminalci. Ustav kaže da svako ima pravo da se slobodno kreće u Srbiji, i da se može ograničiti samo zakonom u ekstremnim situacijama. Vi kršite elementarno ustavno pravo svih građana", zaključio je Vučić gostujući u emisiji "Hit Tvit" na TV Pink.

Presednik je zapitao odakle bilo kome pravo da blokira auto-put, i da ne odgovara.

"Oni se sada pitaju gde se policija izgubila u Šapcu. Pa oni ne mogu da podržavaju kriminal, uradite nešto u skladu sa zakonom, a ne suprotno zakonu. E sada da se vratimo na temu. Mi Rio Tintu i dalje ne damo dozvolu da krene sa radovima, a oni sutra mogu da krenu, jer su sve otkupili. I mi tu odluku nećemo doneti preko noći. Cilj svega ovoga je da mene sruše. Ali to morate uraditi na izborima. Sad dal ćete da kandidujete Baku Praseta, ili Mariniku ili Đilasa, i dobićete svu vlast", kazao je Vučić, i rekao da je protest održan zbog nečega što ne postoji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu