Na snazi lokdaun - političari ne poštuju mere; građani besni VIDEO

Beč -- U Austriji je na snazi lokdaun zbog koronavirusa. Ipak, političari na jednom događaju nisu poštovali mere, što je izazvalo oštru kritiku građana.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Iz Austrije za B92.net: "Nikog nema na ulicama; nemaju gde sa mrtvima" FOTO

Dok je na snazi lokdaun za građane u Austriji javni servis ORF emitovao je uživo humanitarnu emisiju "Svetlost u tami", u kojoj su učestvovali političari, koji u bili bez maski i propisane distance, što je naišlo na kritiku.

Fotografije nakon emisije izazvale su brojne diskusije, zbog kojih je kabinet kancelara Aleksandera Šalenberga, koji je jedan od meta kritika, saopštio da su svi učesnici imali validan PCR test i da nije bilo nikakve žurke.

Među učesnicima emisije, pored Šalenberga, bili su predsednik Austrije Aleksander van der Belen i vicekancelar Verner Kogler.

Šef Slobodarske partije Austrije (FPO) u Beču Dominik Nep istakao je da je emisija ORF-a bila "simbol nesavesnog ponašanja".

"Ako je vlada tako glupava da ima žurku pred milionskom publikom, onda se ne sme čuditi kada građani izlaze na ulice", rekao je on.

ORF je saopštio da je tom emisijom rikupljeno 3,3 miliona evra, da su poštovane sve bezbednosne mere, te da nije bilo nikakvih žurki posle snimanja, na šta bi mogle ukazivati pojedine slike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 442 idi na stranu