Na snazi lokdaun - političari ne poštuju mere; građani besni VIDEO

U Austriji je na snazi lokdaun zbog koronavirusa. Ipak, političari na jednom događaju nisu poštovali mere, što je izazvalo oštru kritiku građana.

Izvor: B92

Subota, 27.11.2021.

09:52

Na snazi lokdaun - političari ne poštuju mere; građani besni VIDEO
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Dok je na snazi lokdaun za građane u Austriji javni servis ORF emitovao je uživo humanitarnu emisiju "Svetlost u tami", u kojoj su učestvovali političari, koji u bili bez maski i propisane distance, što je naišlo na kritiku.

Fotografije nakon emisije izazvale su brojne diskusije, zbog kojih je kabinet kancelara Aleksandera Šalenberga, koji je jedan od meta kritika, saopštio da su svi učesnici imali validan PCR test i da nije bilo nikakve žurke.

Među učesnicima emisije, pored Šalenberga, bili su predsednik Austrije Aleksander van der Belen i vicekancelar Verner Kogler.

Šef Slobodarske partije Austrije (FPO) u Beču Dominik Nep istakao je da je emisija ORF-a bila "simbol nesavesnog ponašanja".

"Ako je vlada tako glupava da ima žurku pred milionskom publikom, onda se ne sme čuditi kada građani izlaze na ulice", rekao je on.

ORF je saopštio da je tom emisijom rikupljeno 3,3 miliona evra, da su poštovane sve bezbednosne mere, te da nije bilo nikakvih žurki posle snimanja, na šta bi mogle ukazivati pojedine slike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: